PMO är nyckel till framgång

Kom igång med ert Projektkontor (PMO)

Denna artikel syftar till att förstå principerna och nyttan med ett projektkontor, vad menas med projektkontor även kallat PMO (Project Management Office). Som med mycket annat finns det flera sätt att göra rätt här men enbart ett sett att göra fel och det är att inte göra någonting alls.

Alla organisationer har olika förutsättningar i form av resurser, mognad och vart man står i sin förmåga att ta sig an flera projekt samtidigt. För PMO är enbart en nödvändighet om du har flertal projekt och aktiviteter igång samtidigt.

PMO skall hjälpa er att styra, resurs sätta, mäta, stödja och följa upp projekten inom hela företaget. Genom PMO kan man på ett naturligt sett skapa en helhet i vart företaget lägger sina resurser och hindra att man uppfinner samma hjul i olika delar av organisationen samtidigt.

Vi har skrivit en artikel kring vad man bör tänka på om man vill komma igång med PMO, allt från att gå upp med idéen till Ledning och/eller styrelse till att säkerställa förvaltningen av ett inför PMO. 

0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: